12 § Om kommunen bedömer att genomförandet av detaljplanen kan antas medföra prövningar enligt annan lagstiftning ska kommunen redovisa detta i planbeskrivningen.
Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska, fastighetsrättsliga, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för ett ändamålsenligt och i övrigt samordnat plangenomförande. Genomförandebeskrivningen har inte någon självständig rättsverkan utan ska fungera som vägledning till de olika genomförandeåtgärderna. Avgörande frågor som rör fastighetsbildning, vägar, VA-anläggningar med mera regleras således genom respektive speciallag.
Kommunen genom samhällsbyggnadsavdelningen ansvarar för upprättande av detaljplan med tillhörande handlingar. Bygg- och miljöförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning vid granskning av lov och anmälan.
Lantmäterimyndigheten ansvarar för fastighetsbildningsåtgärder på fastighetsägarens initiativ och bekostnad.
Respektive fastighetsägare ansvarar för uppförande av bebyggelse och anläggningar inom kvartersmark samt drift och skötsel av dessa.
Planområdet omfattar endast kvartersmark. För angränsande allmän plats, som gator, är kommunen huvudman.
Detaljplanen möjliggör för avstyckning av befintlig fastighet vilket innebär att en ny tomt kan tillkomma inom planområdet.
Markreservat för gemensamhetsanläggning regleras i detaljplanen i syfte att säkerställa den skaftväg som kan utgöra infart till båda fastigheter.
Det befintliga bostadshuset är försörjt med en elledning som ligger utmed fastighetens sydvästra gräns, ett servitut för detta bör inrättas. Den befintliga fastigheten är ansluten till kommunens vatten-och avloppsnät via fastigheten Kallhäll 6:90. I samband med att fastigheten Kallhäll 6:89 avstyckas enligt planförslaget behöver servitut för va-ledning också tillskapas. Detta kan också hanteras inom ramen för avstyckningsförrättningen genom att officialservitut inrättas.
Fastigheten belastas av ett officialservitut för en kraftledning, s.k. "högspänningsledning" inrättat 1929. Servitutet avser luftburen ledning och omfattar större delar av Bolinderbyn och Kallhäll. Inrättande av servitut för elledningen bedöms inte påverka befintligt servitut för kraftledning.
Planbeskrivningen redovisar vilka utredningar som genomförts inom ramen för planarbetet. Fastighetsägaren ansvarar för framtagande av de kompletterande tekniska utredningar som krävs för planens genomförande.
Kostnaden för planarbetet regleras i plankostnadsavtal mellan kommunen och fastighetsägarna till Kallhäll 6:89.
Fastighetsrättsliga frågor handläggs av Lantmäterimyndigheten och bekostas av fastighetsägarna.
Uppförande av ny bebyggelse och anläggning av tomt bekostas av fastighetsägarna.
Anläggning och flytt av ledningar bekostas av fastighetsägarna.
Anslutning till vatten och avlopp, bredband och energiförsörjning bekostas av fastighetsägarna.
Planens genomförandetid är 5 år från den dagen detaljplanen vinner laga kraft. Efter att genomförandetiden gått ut fortsätter planen att gälla. Kommunen har dock därefter möjlighet att ändra eller upphäva planen, utan att ej utnyttjade rättigheter behöver beaktas.