Planförslaget möjliggör uppförandet av ett enbostadshus på befintlig villafastighet. Fastigheten ligger i en befintlig villamiljö och är idag obebyggd. Det nya enbostadshuset möjliggörs framför den befintliga bebyggelsen, närmast Terrängvägen. En förutsättning är att det nya bostadshuset ska harmonisera med sin omgivning avseende placering, storlek och gestaltning. Fastigheten kommer i samband med förslaget att få egen infart från Terrängvägen, vilket medför att befintligt dagvattendike behöver kulverteras.
Storlek för tillkommande bebyggelse anges under Utnyttjandegrad. Planförslaget möjliggör huvudbyggnad och komplementbyggnad till en högsta byggnadsarea om sammanlagt 170 m2 inom fastigheten. Med komplementbyggnad avses förråd eller säsongsförvaring på den egna tomten samt garage. Bestämmelsens syfte är att anpassa den nya bebyggelsen till sin omgivning avseende storlek Utöver detta behöver planförslaget säkerställa ytor för rening och fördröjning av dagvatten, vilket i sin tur begränsar den möjliga byggrätten.
Bebyggelsens placering regleras inom fastigheten genom en egenskapsyta som omges av prickad mark. Lämplig placering anges i plankartan som minst 4,5 meter till grannfastigheterna och minst 6 meter till kommunens fastighet, där ett dagvattendike löper längs Terrängvägen. Avsikten med detta är att säkerställa tillräckligt avstånd till grannfastigheterna samt säkerställa kontinuitet avseende storleken på förgårdsmarken inom området. Avseende dagvattendiket och därmed områdets lågpunkt, finns även en önskan om att placera kommande bebyggelse på säkert avstånd i fall ett större skyfall skulle inträffa.
Bebyggelsens höjd anges under rubriken Höjd på byggnadsverk. Huvudbyggnaden kan uppföras med en högsta nockhöjd om 36,3 meter över angivet nollplan. Då markens höjd ligger på +29 meter motsvarar detta i praktiken en nockhöjd om 7,3 meter. För komplementbyggnad gäller en nockhöjd om 4 meter över nollplanet.
Genom markhöjd regleras markens topografi. Markhöjd gäller vid plustecknet. Det finns även en bestämmelse som reglerar tillåtet intervall angivet i grader för takvinkel, vilket också bidrar till att begränsa bebyggelsens höjd.
Bebyggelsen i området är från 1960-och 70-talet och har en någorlunda enhetlig karaktär, vilket återspeglas i valet av färg, material och höjd på kringliggande bebyggelse. Enligt gällande översiktsplan ska denna karaktär bibehållas. För att säkerställa att den nya bebyggelsen harmoniserar med sin omgivning, har följande bestämmelser tillkommit i plankartan:
Fasadmaterial reglerar att fasadmaterial för bebyggelsen ska bestå av trä, tegel eller puts, likt annan bebyggelse i området.
Utformning reglerar att huvudbyggnad och komplementbyggnad ska ha motsvarande färg och fasadmaterial.
Takvinkel anger tillåtet intervall för takets lutning för huvudbyggnad.
Bebyggelse reglerar bebyggelsens typ i form av friliggande enbostadshus (småhus).